Сите категории
×

Контактирајте се.

News & Events

Дома /  Вести и настани

Кој е вистинскиот велосипед за тебе: обичен велосипед или дебел велосипед?

Aпр.20.2024

Кога сакате да купите велосипед, постојат многу верзии на пазарот такви нас; Трка со дебели гуми и обичен велосипед. Двата вида велосипеди имаат свои бенефиции и можат да се користат поинаку во поглед на средините за јавање и лични лајкови. Кој велосипед е најдобриот за тебе? Ајде да видиме.

Дебел велосипед за гуми

Дебелиот велосипед има пошироки гуми од другите велосипеди. Големината на гумите на овие модели е обично 3,8 или повеќе инчи, додека полите се 2,6 инчи или пошироки. Оваа зголемена ширина дава подобра тракција и стабилност која одговара на снегот, песокот, калта и другите меки површини.

Предности на тркалото за дебели гуми:

- Широките гуми им овозможуваат ефикасно стиснување на различни видови на површини.

- Стабилност: Пошироките гуми создаваат поголеми контактни лепенки кои обезбедуваат стабилност на сите терени.

- Удобност: Широките гуми апсорбираат вибрации од патиштата што го прават поудобно да се вози.

Демеритите наДебели мотори за гумиИсто така се достапни. Прво, тие имаат тенденција да бидат потешки од обичните велосипеди бидејќи имаат големи тркала што го отежнува педалот особено возењата на спуст. Второ, велосипедите за дебели гуми обично чинат повеќе од обичните велосипеди.

Обичен велосипед

Редовните велосипеди се најчестиот тип на велосипед и можат да служат различни секојдневни цели за возење. Нивните ширини на гумата обично се движат помеѓу 1,2" и 2,2", што ги прави добри за возење на пат, оф-роуд, како и урбани области исто така.

Предности на редовните велосипеди:

- Лесна:Велосипедите без масни гуми се полесни кои можат лесно да се контролираат кога се движат нагоре или на долги растојанија од велосипедистите.

Брзина:Овие велосипеди се тркалаат побрзо на тротоарите поради потесните гуми во споредба со оние кои се наоѓаат во циклусите на масни гуми.

- Цена:Слаби момци/девојки или луѓе со леб и путер кои не можат да си дозволат скапи работи треба да одат за оваа опција бидејќи добиваат поевтини обични велосипеди во споредба со оние од мастите.

Од друга страна, обичните велосипеди може да немаат соодветен зафат на лизгави или меки терени. Дополнително, тесните гуми може да не обезбедат иста удобност како дебелиот велосипед.

Да сумирам

Изборот помеѓу дебелиот велосипед на гумите и обичниот велосипед зависи првенствено од видот на возење што го правите и од тоа каде возите. Ако обично возите на снег, песок или кал или ако сакате поголема удобност во согласност со стабилноста, тогаш одете за Fat Tire Bike. Сепак, ако поголемиот дел од вашиот велосипедизам се прави на патните површини или низ урбаните области и ако сте заинтересирани за брзина и лесен транспорт тогаш изберете Редовен велосипед. Најважно е да се избере она што му одговара на поединецот најдобро во однос на неговиот/нејзиниот начин на живот за да можат да уживаат во своето искуство во јавање како и да е!